Kärlmissbildningar

 
(Socialstyrelsen)
 
Den här bilden visar till vänster hur blodkärl ser ut i normala fall och till höger hur de ser ut hos patienter med HHT. Kärlmissbildningarna kallas för telangiektasier och kan uppstå på huden och inre organ. 

Status

Jag blödde näsblod igen igår kväll, imorse och at the moment. Ligger just nu med näsan i en handduk. Det börjar alltså kännas lite som att det senaste ingreppet inte gav förväntat resultat. Hade det bara varit små blödningar hade jag förmodat att det beror på den känslighet som blir efter den typen av ingrepp (finns video för den som är intresserad och ej känslig av sig). Men jag blöder ganska mycket nu så antar att det inte hjälpte helt enkelt. 
Dock så vet jag inte hur snabbt de här kärlmissbildningarna kan uppstå. Om det kan komma nya på en veckas tid? Jag vet att de ploppar upp i min näsa ofta men vet som sagt ej hur snabbt de kommer fram. Får bli en fråga till nästa läkarbesök. 
Jag har ju nästa operationstid planerad om ca 2 månader sedan blir det väl kort där efter igen. Men om jag fortsätter blöda såhär kort efter tror jag inte att jag kommer fortsätta med ingreppen just nu eftersom det trots allt är ganska jobbigt många dagar efteråt. Jag ger det lite mer tid och kommer göra nästa ingrepp som planerat, sedan får vi se. 
Det finns en medicin som andra oslerpatienter har testat och jag ska börja med den nu (vilken dag som helst) så om jag har tur hjälper den mot de här extrema näsblödningarna som tömmer min kropp på allt järn. Jag kommer skriva om den behandlingen när jag startar.